Big Antwerp Brunch - Brasserie Appelmans

THE BIG APPLE BRUNCH

Elke eerste zondag van de maand brunchen we er weer op los in onvervalste Big Apple Brunch stijl. Onze brunch is voorlopig even niet in de gekende buffetstijl, maar wordt nu volledig geserveerd aan tafel. Ouderwets genieten dus, maar dit in drie of meerdere fases. Elke maand zullen we een ander thema aansnijden…als we zelf niet op reis kunnen zullen we ervoor zorgen dat de wereld naar Antwerpen komt! Als leuk extraatje trakteren we jullie, in samenwerking met onze fijnste partners, elke brunch op een prachtig aperitief.

Met The Big Apple Brunch brengen we het echte luxe brunch gevoel terug naar Antwerpen. Het is een beetje als op reis gaan naar ‘The city that never sleeps’. De brunch legt de link tussen de Antwerpse haven en New York, waarnaar vele emigranten in het begin van de negentiende eeuw vertrokken met de schepen van de Red Star Line. We serveren alle gerechten aan tafel zodat jullie in een relaxte atmosfeer kunnen genieten van de unieke creaties van onze chef. Aperitief, water en koffie of thee zijn inbegrepen in de prijs.

Bekijk zeker ook even onze speciale Spumanté of Champagne formules à volonté, ideaal om die lazy Sunday nog extra te vieren!

Op zondag 4 oktober vliegen we er terug in met onze eerste nieuwe brunch in aangepast thema..

Reservatie
Telefonisch: +32 3 226 20 22
Via Tablebooker

Maak zeker vermelding indien u een kinderstoel wenst of slecht ter been bent.

THE BIG ANTWERP BRUNCH

Deze keer is onze brunch een eerbetoon aan Antwerpen en zijn sinjoren! We besteden veel aandacht aan Antwerpse ingrediënten maar ook de link naar de provincie en de bruisende haven, fashion en diamant is nooit ver weg. Genieten met de A van Antwerpen!

Starten doe je met een zalig aperitief. We kiezen resoluut voor het Belgische aperitief Kiss My Rhubarb, een prachtig product gemaakt door Niels & Wouter Vandekerkhove. Onze headbartender Wim Deweerdt is hiermee aan het werk gegaan met een bijzonder lekker resultaat! Aan u de keuze uit de Kiss My Rhubarb Spritz of een signature Kiss My Mother cocktail. .

 

Verrassende selectie van warme en koude creaties van onze chef, op de plank geserveerd aan tafel – per 2 personen.
– Cannelloni van gerookte en ecologisch gevangen zalm met een smeuïge bio roomkaas.
– Ambachtelijke quiche met prei en lokaal gekweekte ham afgewerkt met Tripel d’ Anvers.
– Traditionele zachte Franse brie.
– Gedroogde Belgische Gandaham.
– Huisgemaakte koude pastasalade ‘Italian Style’.

Deze gerechten worden geaccompagneerd door kraakverse zuurdesem baguettes en verse hoeveboter.

Pizza

Huisgemaakte pizza slices rechtstreeks op de pizzaschep aan tafel gebracht door onze chef en belegd met Duroc-chorizo, authentieke spaanse olijven, een romige tomatensaus, mozzarella, ansjovis, salsa fresca, zeste van citroen.

Maak je keuze uit één van onze klassieke hoofdgerechten:
– Mooi getrancheerde chateaubriand van de Belgische witblauw koe uit de Kempen, licht gestoofde ijsbergsla, verse doperwten en aardappelsoesjes.
– Gebakken Noordzee kabeljauwfilet, coquilles, mosselen, mediterrane taboulé en een beurre blanc op basis van Elixir d’Anvers .
– Romige ravioli van zeebaars en ricotta, Italiaanse artisjok, extra vièrge olijfolie, afgewerkt met citroen.
– Tarte tatin van aubergine en tomaat, stracciatella mozzarella, pesto en een fijn rucola slaatje..

Dessert
Belgische wafel to share met verse slagroom, Callebaut chocolade sausje en verse aardbeien uit Hoogstraten

Café Gourmand
Caffè Vergnano koffie of Satemwa Black Earl Grey thee geserveerd met een selectie van huisgemaakte petit fours, kleine gebakjes, mini cake en Antwerpse snoepjes.

Brunch € 34 P.P.

Elke eerste zondag van de maand vanaf 11:00 uur tot 14:30 uur.
Geserveerd per tafel en lekker om te delen met jouw bubbel.

Wil je het extra luxueus?
Geniet dan met bubbels à volonté gedurende 2,5 uur van deze brunch met onze speciale drankenformules.
Spumante Brunch: Spumante ‘Massimo Leone Falanghina’ à volonté: + € 15 p.p.
Champagne Brunch: Champagne Piper-Heidsieck Essentiel Brut à volonté:+ € 35 p.p.

Op voorhand te reserveren per tafel via Tablebooker met de vermelding:
brunch.