menukaart

Menukaart2

Hier vindt u onze menukaart. Druk op de knoppen om meer te zien.

Onze lunchsuggesties zijn verkrijgbaar vrijdag, zaterdag & zondag

LUNCH SUGGESTIES

Brood

Simmental rosbief briochebroodje 13,50
Sesambrioche belegd met 5 uur traag gegaarde Simmental rosbief,
gekarameliseerde Spaanse ui, dressing van geroosterde tomaten en balsamico,
Franse rucola, tomatensalsa en afgewerkt met gesmolten cheddar.

BLT Bun 9,50
Keizerbroodje met buikspek, 6 uur in ‘Lost in Spice’ gegaard door de pitmasters van Black Smoke, en afgewerkt met little gem, salsa fresca en picklesmayonaise. Supplement Belgische frieten + 3,00

Croque Appelmans 12,50
Sandwich uit de oven, met kip, cheddar, Serrano en pesto.

Broodje Geit 9,50   (Vegetarisch)
Pure Prana bun met lauwwarm geserveerde Kempense geitenkaas van
Polle, warme tomatensalsa, honingdressing en compote van vijgen.
Supplement Belgische frieten met mayonaise + 3,00

TALOÊR APPELMANS 18,50  

Maak je keuze uit vis of veggie en geniet van drie lekkere gerechtjes op één taloêr (bord). Perfect voor een gevarieerde lunch.
VIS
Kroket van grijze noordzeegarnalen, getoast zuurdesembrood met Schotse gerookte zalm en
roomkaas. Geserveerd met een vers soepje van de chef.

VEGGIE
Belgische kaaskroket, getoast zuurdesembrood met spread van
buffelmozzarella van de Belgische kaasmeester Van Tricht, pesto en
tomaten-gremolata. Geserveerd met een vers soepje van de chef.

LUNCH SPECIAL

Classic fish & chips 21,00
Kabeljauw in krokant bierbeslag geserveerd met ingelegde groenten, Belgische frieten en verse tartaarsaus.


VOOR

Belgische klassiekers

Tomatensoep 7,00
Met room en balletjes.

Consommé 11,00
Heldere ossenstaartbouillon aan tafel uitgeserveerd, met een herfstgarnituur van ossenstaart, beukenzwam, doperwt en lente-ui.

Garnaalkroketten 16,00
Klassieke Oostendse garnaalkroketten van grijze noordzeegarnalen, mesclun salade en zijn vinaigrette.

Gebakken eendenlever 21,00
Escalope van eendenlever uit Périgord, gegrilde perzik, tarte tatin van
rode ui confit afgewerkt met tomatenkaramel.

Belgische kaaskroketten 13,50
Klassiek geserveerd met gefrituurde peterselie, citroen en een crostini met dip van kruidenkaas.(Vegetarisch)

Voorgerechten van de chef (enkel beschikbaar tijdens het diner)
Verrassende selectie van warme en koude creaties (min. 2 pers.) 18,50 p.p.

Kosmopolitische invloeden vanuit de haven

Paté de Campagne 13,00
Huisgemaakte paté de Campagne, kastanje blini’s, gel van mandarijntjes,
gouden rozijnen door de chef op Aziatische wijze gekruid en
Japanse mizuna sla.

Zalm ”gravad lax” 14,00
Zacht gegaarde, in rode biet en dille gemarineerde zalm met yuzu, kiemen
van groene linzen met texturen van rode biet en zalf van avocado.
Geserveerd met kroepoek van garnalen.

Pulpo 16,00
Gegrilde pulpo, gekonfijte mediterrane groenten, paprika-aioli, radijs. Afgewerkt met krokante olijven.

Carpaccio van Schotse Black Angus 18,00
Dun gesneden rundvlees van het Black Angus ras, krokante artisjok, mosterdkaviaar, schilfers van Grana Padano, rucola, gedroogde cherrytomaat en crispy kamut.


SALADES

Belgische klassiekers

Salade Appelmans Voorgerecht 16,00   Hoofdgerecht 21,00
Frisse salade met op kersenhout gerookte maiskip, Gandaham, groene appel en yoghurtvinaigrette.

Kosmopolitische invloeden vanuit de haven

Thai Sashimi Style Salade tonijn Voorgerecht 17,00  Hoofdgerecht 23,00
Kort gebakken ecologisch gevangen tonijn, in soja gemarineerd. Geserveerd met rijstnoedels, groene boontjes,
tomaat, komkommer, koriander, thai dressing.

Rosbief salade Voorgerecht 14,00 Hoofdgerecht 19,50
Japanse mizuna salade met 5 uur traaggegaarde Simmental
rosbief, krokante ui, dressing van geroosterde tomaten en
balsamico, Franse rucola en tomatensalsa.

Salade Avocado Voorgerecht 14.00  Hoofdgerecht 19,50
Mesclun salade, muntchutney, herfstgroenten, gefrituurde avocado.
Vegetarisch


HOOFDGERECHTEN

Belgische klassiekers

Oostendse sliptongen 27,00
Gebakken Oostendse sliptongen, mousseline met dragon, tartaar van Zeeuwse mosselen met een tomatensalsa. Geserveerd met dunne frietjes of een gekookt natuuraardappeltje.

Antwerps stoofvlees 18,50
Rundsstoofvlees bereid met Antwerps De Koninck bier, geserveerd met dikke frieten, mayonaise en gestoofde groene groentjes.
Bij ons Antwerps stoofvlees drink je het best een echt Antwerps Bolleke De Koninck.

Steak 250gr 25,00
Gegrilde tournedos van West-Vlaams rood met Belgische frieten, champignonsaus, pepersaus, rodewijnsaus of béarnaise.
Sides naar keuze.

SIDES

– Belgische frieten + 3,00
– Luciferaardappelen + 3,00
– Groentenrosti + 2,50
– Herfstmengeling van gestoofde boschampignons + 4,00
– Gemengde salade, rodewijnvinaigrette, crispy kamut + 2,50
– Zacht gegaarde prei, overgoten met gerookte mousseline, + 4,00
huisgemaakte crumble met ras el hanout en Grana Padano
– Beignets van schorseneer + 3,00
– Sauzen: peper, champignon, béarnaise, rodewijnsaus + 3,00

Kosmopolitische invloeden vanuit de haven

Pappardelle 19,00
Toscaanse everzwijnragout met ui, wortel, doperwt afgewerkt met
salsa verde in een getomateerde saus en huisgemaakte Toscaanse crumble.
Al dente geserveerd.

Deense kabeljauw 24,00
Smeuïge violet aardappelpuree, gesauteerde boerenkool, doperwten,
boschampignons met bordeauxsaus en merg.

Appelmans winter deluxe burger 18,50
Zachte brioche met een topkwaliteit “Black Angus” rundsburger van
150 gram, frisse krulsla, tomaat, krokante ui, crispy bacon, cheddar en
Thaise mango currydressing. Geserveerd met Belgische frieten en mayonaise.

Malaysian Chicken 17,00
Op de teppanyaki gebakken maiskip suprème, op Oosterse wijze gemarineerd met gember, kurkuma en kokos. Geserveerd met maiscake, gegrilde groene asperges, gekonfijte tomaten en chai kruidensaus.

Buikspek 24,50
Met Mort Subite Kriek gelakt buikspek, 6 uur op appelhout en in
‘Lost in Spice’ gegaard. Geserveerd met crème van butternut gekruid
met ras el hanout, spruitjes, pancetta en blackwellsaus.

Lam 23,00
Gebraiseerd lam uit de Pyreneeën, gesauteerde butternut pompoen,
zacht gegaarde prei, groenten rosti, rodewijnsaus.

Ballotine van Puy linzen 19,50
Met truffelolie, courgettebloem, crispy artisjok, gedroogde tomaat, crème van bloemkool, dressing van kombu en matcha thee. (Vegetarisch)

Côte à l’os Holstein 1 kg voor 2 personen 80,00
Premium Selection aan het bot gegaarde dubbele entrecote van het fameuze Holsteinras staat bekend om zijn sappig en smaakvol vlees. Kruidig bereid op de grill, geserveerd met Belgische frieten, een side dish per persoon naar keuze en champignonsaus, pepersaus, rodewijnsaus of béarnaise.


KINDEREN

Pasta bolognese

Gebakken maïskip, groentenrosti, romige tomatensaus

Fish fingers van pladijs, tartaarsaus

Stoofvlees

De laatste twee worden geserveerd met frietjes, groentenrosti of komkommer-tomatensalade met yoghurtdressing.

Als toetje een ijshoorntje met slagroom, chocolade ijs en bresiliennenootjes.
Alleen voor kinderen t.e.m. 12 jaar 🙂
9,90


DESSERTEN

Belgische klassiekers

Dame blanche 9,00
Heerlijk huisgemaakt vanille-ijs met warme Callebaut-chocoladesaus en verse slagroom.

Moelleux au Chocolat 11,00
Met pâte de fruit van framboos en vanille-ijs.

Antwerpse Tarte Tatin 9,00
Huisgemaakte Tarte Tatin, gekarameliseerde Boskoopappeltjes op
bladerdeeg gebakken, bolletje huisgemaakt vanille-ijs en slagroom.

Kaas van Kaasmeester Van Tricht & zoon 14,50
Selectie van een 4-tal kazen. (Tip: Porto Cocktail)

TIPS
• Porto LBV (Late Bottled Vintage) 6,00

Kosmopolitische invloeden vanuit de haven

Carrot Cake 7,00
Wortelcake, sorbet van wortel en sinaasappel, krokante wortelchips, passievrucht.

Chocolade 10,00
Krokante praliné met speculoos, appeltjes overgoten met Calvados,
cremeux van melkchocolade, ijs van bergamot.

Lemon Cake 9,50
Boter-citroencake, sponscake, chocoladecremeux, sesamkrokant, yoghurtijs.

Dessertwijnen van Massandra

Pinot Gris             6,50
Deze witte dessertwijn is gemaakt van de Pinot Gris-druif en heeft toetsen van rozijnen en frambozen, ideaal bij kazen en luchtige desserts.

Black Doctor           6,50
Deze rode dessertwijn heeft  een volle smaak van rode vruchten met toetsen van cacao en vanille. Perfect bij chocolade en fruit.


AFTER DINNER COCKTAILS

Grey Goose Espresso Martini 11,00
Grey Goose vodka “Shaken, not stirred!”
Met Kahlua, espresso, een snufje zeezout en suikersiroop. Vergeet Red Bull,dit is een sublieme combinatie van cafeïne en vodka!

Porto Cocktail 10,00
Eristoff vodka, Morgadio Late Bottled Vintage Port, Bols Butterscotch, Frangelico met Lemon en Black Walnut bitters.
Een prachtige aanvulling bij onze kazen Van Tricht!

Baileys After Midnight 9,50
Een zoete mengeling van Baileys, Kahlua en Frangelico.
Perfect om de maaltijd af te sluiten!

Screaming Orgasm 9,00
Een héérlijke after-dinner die de kracht heeft van een dessert maar toch niet te zwaar op de maag ligt!
Baileys, Amaretto en Eristoff vodka.

Rusty Nail 10,00
Perfecte klassieker met in balans: William Lawson’s whisky en de beroemde Schotse likeur “Drambuie”.
Geserveerd met sinaasappelschil.

Cookie Crumble 9,50
Een zijdezachte after-dinner met Bacardi Oakheart, Bols Butterscotch, Licor 43 en room! Een vloeibaar dessert!

Jack on Track  10,00
“Jack is Back” in deze héérlijke after-dinner met Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey, cacaolikeur, kastanjesiroop, chocolatebitters en room.

La Poppine 11,00
Deze after-dinner cocktail met een frisse toets bevat Baron Otard Cognac,
Frangelico, Tia Maria, kastanjesiroop en vers citroensap. Gedurfd en smaakvol!