menukaart

Menukaart2

Hier vindt u onze menukaart. Druk op de knoppen om meer te zien.

Onze lunchsuggesties zijn verkrijgbaar vrijdag, zaterdag & zondag

LUNCH SUGGESTIES

Brood

Vitello Tonato Bun 11,00
Briochebroodje van Desemenzo, gevuld met een Italiaanse klassieker. Traag gegaard kalfsvlees, tonijnmayonaise, rucola, parmezaan.

BLT Bun 9,50
Keizerbroodje met buikspek, 6 uur in ‘Lost in Spice’ gegaard door de pitmasters van Black Smoke, en afgewerkt met little gem, salsa fresca en picklesmayonaise. Supplement Belgische frieten + 3,00

Croque Appelmans 12,50
Sandwich uit de oven, met kip, cheddar, Serrano en pesto.
Geserveerd met chips.

Broodje Geit 9,50
Pure Prana bun, spread van Kempense geitenkaas van Polle en abrikoos, warme tomatensalsa, verse basilicumpesto,
balsamico en jonge spinazie. (Vegetarisch)

TALOÊR APPELMANS 18,50  

Maak je keuze uit vis of veggie en geniet van drie lekkere gerechtjes op één taloêr (bord). Perfect voor een gevarieerde lunch.
VIS
Kroket van grijze noordzeegarnalen, getoast zuurdesembrood met Schotse gerookte zalm en
roomkaas. Geserveerd met een vers soepje van de chef.

VEGGIE
Belgische kaaskroket, getoast zuurdesembrood met ricotta di bufala, pesto en tomaten-gremolata. Geserveerd met een vers soepje van de chef.

LUNCH SPECIALS

Classic fish & chips 21,00
Kabeljauw in krokant bierbeslag geserveerd met ingelegde groenten, Belgische frieten en verse tartaarsaus.


VOOR

Belgische klassiekers

Tomatensoep 7,00
Met room en balletjes.

Garnaalkroketten 16,00
Klassieke Oostendse garnaalkroketten van grijze noordzeegarnalen, mesclun salade en zijn vinaigrette.

Klassieke steak tartaar 15,50
À la minute gesneden steak tartaar van Belgisch West-Vlaams rood, gekookt kwartelei, fijne frisée salade, kappertjes en opgelegde groenten zoetzuur.

Belgische kaaskroketten 13,50
Klassiek geserveerd met gefrituurde peterselie, citroen en een crostini met dip van kruidenkaas.(Vegetarisch)

Voorgerechten van de chef (enkel beschikbaar tijdens het diner)
Verrassende selectie van warme en koude creaties (min. 2 pers.) 18,50 p.p.

Kosmopolitische invloeden vanuit de haven

Andalusische gazpacho 8,00
Een heerlijk verfrissende soep op basis van tomaten. Geserveerd met watermeloen en een bruschetta, afgewerkt met ricotta di bufala en salsa verde. (Vegetarisch)

Vitello Tonato   13,00
Traag gegaard kalfsvlees, tonijndressing, zongedroogde tomaat, appelkappers, rucola en parmezaanse kaas.

Salmon Miso   14,50
Zacht gegaarde zalm, in yuzu gemarineerde rammenas, avocado-munt crème, radijs, crispy Chinese rijstnoedels.

Pulpo 16,00
Gegrilde pulpo, gekonfijte mediterrane groenten, paprika-aioli, radijs. Afgewerkt met krokante olijven.

Carpaccio van Schotse Black Angus 18,00
Dun gesneden rundvlees van het Black Angus ras, krokante artisjok, mosterdkaviaar, schilfers van Grana Padano, rucola, gedroogde cherrytomaat en crispy kamut.


SALADES

Belgische klassiekers

Salade Appelmans Voorgerecht 16,00   Hoofdgerecht 21,00
Frisse salade met op kersenhout gerookte maiskip, Gandaham, groene appel en yoghurtvinaigrette.

Kosmopolitische invloeden vanuit de haven

Thai Sashimi Style Salade tonijn Voorgerecht 17,00  Hoofdgerecht 23,00
Kort gebakken ecologisch gevangen tonijn, in soja gemarineerd. Geserveerd met rijstnoedels, groene boontjes,
tomaat, komkommer, koriander, thai dressing.

Crispy Duck Salade Hoofdgerecht 19,50   Voorgerecht 14,00
Gefruite pekingeend, ijsbergsla, handgeplette avocado, zure room, salsa fresca, gegrilde Pimientos de Padròn, koriander.

Salade Avocado Hoofdgerecht 19,50
Mesclun salade, muntchutney, lentegroenten, gefrituurde avocado.
Vegetarisch


HOOFDGERECHTEN

Belgische klassiekers

Oostendse sliptongen 27,00
Gebakken Oostendse sliptongen, beurre blanc van Vedett White en kervel, gesauteerde vongole, tartaar van Zeeuwse mosselen met een tomatensalsa. Geserveerd met dunne frietjes of een gekookt natuuraardappeltje.

Appelmans Deluxe Summer Edition Burger 18,50
Zachte brioche met een topkwaliteit “Black Angus” rundsburger van 150 gram, geserveerd met huisgemaakte guacamole, cheddar, salsa fresca, ijsbergsla en ranch dressing. Geserveerd met Belgische frieten en mayonaise

Antwerps stoofvlees 18,50
Rundsstoofvlees bereid met Antwerps De Koninck bier, geserveerd met dikke frieten, mayonaise en gestoofde groene groentjes.
Bij ons Antwerps stoofvlees drink je het best een echt Antwerps Bolleke De Koninck.

Klassieke steak tartaar 22,00
À la minute gesneden steak tartaar van Belgisch West-Vlaams rood, gekookt kwartelei, fijne frisée salade, kappertjes en opgelegde
groenten zoetzuur. Geserveerd met luciferfrietjes en mayonaise.

Steak 250gr 25,00
Gegrilde tournedos van West-Vlaams rood met Belgische frieten, champignonsaus, pepersaus, Chipotle-limoenboter of béarnaise.
Sides naar keuze.
– Gegrilde groene asperges, zure room en kappertjes.
– Gemengde salade, rodewijnvinaigrette, crispy kamut.

Kosmopolitische invloeden vanuit de haven

Linguini  23,00
Nigeriaanse reuzengamba’s, zwarte linguini, spinazie, sjalot, gekonfijte knoflook, curry.

Salmon Miso   24,00
Zacht gegaarde zalm, in yuzu gemarineerde rammenas, avocado-munt crème, radijs, crispy Chinese rijstnoedels en rijstcake.

Malaysian Chicken 17,00
Op de teppanyaki gebakken maiskip suprème, op Oosterse wijze gemarineerd met gember, kurkuma en kokos. Geserveerd met maiscake, gegrilde groene asperges, gekonfijte tomaten en chai kruidensaus.

Buikspek 24,50
Met Mort Subite Kriek gelakt buikspek, 6 uur op appelhout en in ‘Lost in Spice’ gegaard. Geserveerd met Libanese taboulé, gegrilde groene asperges, zure room met sumak en een groenekruidencrumble.

Short Simmenthal Beef 35,00
Op Aziatische wijze gebraiseerd Oostenrijks Simmental rund, doperwten, beukenzwam en Libanese taboulé ‘on the side’.

Ballotine van Puy linzen 19,50
Met truffelolie, courgettebloem, crispy artisjok, gedroogde tomaat, crème van bloemkool, dressing van kombu en matcha thee. (Vegetarisch)

SIDES

  • Belgische frieten + 3,00
  • Luciferaardappelen + 3,00
  • Libanese taboulé + 3,50
  • Sauzen: peper, champignon, béarnaise, Chipotle-limoenboter + 3,00
  • Gegrilde groene asperges, zure room en kappertjes. +4,00
  • Gemengde salade, rodewijnvinaigrette, crispy kamut. +3,00


KINDEREN

Pasta bolognese

Lasagne van verse groenten

Fish fingers van pladijs, tartaarsaus

Stoofvlees

De laatste twee worden geserveerd met frietjes of polentacrème. Gestoofde popeye spinazie of komkommer-tomatensalade met yoghurtdressing.

Als toetje een ijshoorntje met slagroom, chocolade ijs en bresiliennenootjes.
Alleen voor kinderen t.e.m. 12 jaar 🙂
9,90


DESSERTEN

Belgische klassiekers

Dame blanche 9,00
Heerlijk huisgemaakt vanille-ijs met warme Callebaut-chocoladesaus en verse slagroom.

Moelleux au Chocolat 11,00
Met pâte de fruit van framboos en vanille-ijs.

Kaas van Kaasmeester Van Tricht & zoon 14,50
Selectie van een 4-tal kazen. (Tip: Porto Cocktail)

TIPS
• Porto LBV (Late Bottled Vintage) 6,00

Kosmopolitische invloeden vanuit de haven

Carrot Cake 7,00
Wortelcake, sorbet van wortel en sinaasappel, krokante wortelchips, passievrucht.

Ode aan de Negroni 8,00
Sorbet van roze pompelmoes, citruscake, merengues met Angostura bitters, Campari.

Lemon Cake 9,50
Boter-citroencake, sponscake, chocoladecremeux, sesamkrokant, yoghurtijs.

Baklava 10,00
Kataifi, pistacheroomijs, cottage cheese, rosewater raindropcake, honing.

Dessertwijnen van Massandra

Pinot Gris             6,50
Deze witte dessertwijn is gemaakt van de Pinot Gris-druif en heeft toetsen van rozijnen en frambozen, ideaal bij kazen en luchtige desserts.

Black Doctor           6,50
Deze rode dessertwijn heeft  een volle smaak van rode vruchten met toetsen van cacao en vanille. Perfect bij chocolade en fruit.


AFTER DINNER COCKTAILS

Grey Goose Espresso Martini 11,00
Grey Goose vodka “Shaken, not stirred!”
Met Kahlua, espresso, een snufje zeezout en suikersiroop. Vergeet Red Bull,dit is een sublieme combinatie van cafeïne en vodka!

Porto Cocktail 10,00
Eristoff vodka, Morgadio Late Bottled Vintage Port, Bols Butterscotch, Frangelico met Lemon en Black Walnut bitters.
Een prachtige aanvulling bij onze kazen Van Tricht!

Baileys After Midnight 9,50
Een zoete mengeling van Baileys, Kahlua en Frangelico.
Perfect om de maaltijd af te sluiten!

Screaming Orgasm 9,00
Een héérlijke after-dinner die de kracht heeft van een dessert maar toch niet te zwaar op de maag ligt!
Baileys, Amaretto en Eristoff vodka.

Rusty Nail 10,00
Perfecte klassieker met in balans: William Lawson’s whisky en de beroemde Schotse likeur “Drambuie”.
Geserveerd met sinaasappelschil.

Cookie Crumble 9,50
Een zijdezachte after-dinner met Bacardi Oakheart, Bols Butterscotch, Licor 43 en room! Een vloeibaar dessert!

Chicco di Caffè 9,50
Een mix van gemalen koffiebonen, cognac Otard, Frangelico, Amaretto, kastanje met een vleugje vers citroensap
en sinaasappelschil … Zacht en sterk zoals het zou moeten zijn!

Jack on Track € 10,00
“Jack is Back” in deze héérlijke after-dinner met Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey, cacaolikeur, kastanjesiroop, chocolatebitters en room.