Tafel brunch - Brasserie Appelmans

Brasserie Appelmans bestaat 18 jaar.

Gastheren Alberto Signer en Wim Deweerdt heten jullie van harte welkom in Brasserie Appelmans en de Absinthbar. Het verhaal van de brasserie start in 2004, in een zijstraat ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Het prachtige pand uit de 19de eeuw wordt omgetoverd tot een moderne Belgische brasserie met een kosmopolitische cocktailbar, de Absinthbar.

18 jaar later zijn we een vaste waarde geworden in de Antwerpse binnenstad en dat vieren wij samen met jullie en met 5 feestelijke zondagbrunches (6, 13, 20, 27 november  en 4 december) waarbij U, onze gast, centraal staat. Bij elke brunch schenken we jullie een mooi aperitief en ontvangen jullie bovendien een leuke verrassing van ons.

Dank voor het jarenlange vertrouwen!
Kasper Stuart, Danyelle van Thoor
Alberto Signer, Wim Deweerdt en het volledige Appelmans-team

Brunch menu € 45,00

  • Aperitief (aangeboden door het huis)
  • 3-gangen menu
  • Koffie/thee na de maaltijd
    (volledige menu hieronder)
Kids tot 12 jaar: € 15,00
Teens van 12 tot 17 jaar: € 22,50

———————————————————————————————————————
Op voorhand te RESERVEREN per tafel via Tablebooker met de vermelding: brunch

APERO

Grey Goose
Brasserie Appelmans viert 18 jaar en La Chouffe wordt 40 jaar. Dubbel feest! Daarom bieden we onze gasten – samen met Brouwerij Duvel Moortgat – een heerlijke Chouffe 40 aan.

Dit blond bier werd speciaal gemaakt voor de 40ste verjaardag van brouwerij Achouffe. Het is een zoet en kruidig bier dat verleidt met citrus en sallie toetsen. Dit bier is verfrissender en lichter dan haar grote zussen. Santé!

VOORGERECHTEN OM TE DELEN

  • duo dips met baba ganoush & hummus   
  • ouderwets “Oxtail” soepje met brunoise van groentjes 
  • de Appelmans Quiche met ei, spekjes en prei 
  • mini gebakken Boudin blanc: ambachtelijke Antwerpse witte beuling geserveerd met Gentse pickles.
  • huisgemaakte gravad lax zalm: gemarineerde zalm met een zachte saus van mosterd en dille

Deze gerechtjes worden geserveerd met een leuk broodassortiment, onze eigen Arbequina olijfolie van eerste persing en lekkere boter uit de polder.

HOOFDGERECHTEN

Wij voorzien graag voor de hongerigen onder jullie een “repasse” van het genomen gerecht (een tweede portie). Maak uw keuze uit volgende hoofdgerechten:

Stoverij van varkenswangen
Heerlijke Antwerpse stoverij van varkenswangen in Liefmans Goudenband bier en bruine jus met zilveruitjes, wortels en spekjes.
Geserveerd met dikke Belgische frieten, witloofsalade en mayonaise.  

Blanquette van kabeljauw en sint-jacobsnootjes
Lekker klassieke bereiding van kabeljauw en Sint-Jacobsnootjes in een zachte roomsaus met een garnituur van champignons en mosselen.
Afgewerkt met wat Ricard en geserveerd met dikke Belgische frieten.

Rumpsteak  220 gr.
Gegrilde Ierse Angus rundersteak met pepersaus.
Geserveerd met dikke Belgische frieten, fris slaatje en mayonaise. 

Funghi porcini
Ambachtelijke verse ravioli gevuld met bospaddestoelen, crèmesaus met spitskool en gebakken bospaddenstoelen.

DESSERTS

Crêpe Suzette Appelmans
Flensje in gekaramelliseerde saus van boter, suiker, sinaasappelsap. Besprenkeld met Mandarine Napoleon. Heerlijke zaal bereiding door onze Maître Alberto.

Verwend worden door de chefs met dé gouden Appelmans klassiekers?
Grootmoeders chocolade mousse
Heerlijke chocolademousse van Callebaut chocolade.

Crème brûlée
met gezouten pinda’s en limoen.

 

BARISTA KOFFIE OF THEE

We verwennen jullie nog extra bij de koffie/thee met mignardises om te delen.

———————————————————————————————————————
Op voorhand te RESERVEREN per tafel via Tablebooker met de vermelding: brunch