Espresso Martini

Espresso Martini

De Espresso Martini is een after dinner cocktail die absoluut niet mag ontbreken. Het is bovendien dé perfecte vervanging voor een koffie na de maaltijd.
Inmiddels is dit een van onze meest populaire after dinner cocktails en een cocktail om mensen echt mee te verrassen. Zacht van smaak maar met genoeg karakter om je klaar te stomen voor de rest van de avond of nacht.
Ingrediënten
3 cl goede wodka zoals Eristoff Brut
1 cl Kahlúa
1 cl suikersiroop
1 kopje espresso
3 koffiebonen
Werkwijze
Koel een cocktailglas voor door het te vullen met gemalen ijs of met enkele ijsblokjes en water.
Giet met behulp van een maatbeker alle ingrediënten, met uitzondering van de espresso en de koffiebonen, stapsgewijs in de shaker. Vul de shaker vervolgens met 6 stevige, droge ijsblokjes, gevolgd door het kopje espresso. Sluit de shaker af. Giet het ijs uit het gekoelde glas. Shake stevig gedurende 10 seconden en giet de cocktail door een Hawthorne cocktailzeef in het gekoelde glas.
Tip: Voeg de espresso nooit toe aan de andere vloeistoffen voor je de ijsblokjes hebt toegevoegd. De espresso gaat daardoor afkoelen en krijgt een bittere smaak. Als je veel ijs over de espresso giet en kort en hard ‘shaket’, dan krijg je het sterke, aangename koffiearoma dat we willen bekomen!
Afwerking
Leg zachtjes 3 koffiebonen in de schuimlaag van
de cocktail