Negroni

Negroni

Deze cocktail ontstond in 1919 in de Italiaanse stad Firenze. Toen graaf Camillo Negroni aan de barman van Caffè Cassoni vroeg om zijn favoriete Americano (3 cl Campari, 3 cl rode
vermout en sodawater) wat sterker te maken, kreeg hij de Negroni voorgeschoteld. Barman Fosco Scarselli verving toen het sodawater door gin en gebruikte een sinaasappelschil in plaats van een citroenschil als garnituur.
Ingrediënten
2 cl goede gin zoals bijvoorbeeld Bombay Sapphire gin
2 cl rode vermout
2 cl Campari
Eventueel enkele druppels sinaasappelbitters
Schil van een sinaasappel
Werkwijze
Vul eerst een tumbler glas met gemalen ijs. Giet al de ingrediënten met behulp van een maatbeker in een mengglas. Schep vervolgens ijs in het mengglas en mix daarna de cocktail
met een barlepel. Roer ongeveer 45 seconden om hem te verwateren. Proef. Verwijder het gemalen ijs uit het tumbler glas en schep het vol met nieuwe ijsblokken. Giet de cocktail tot slot door de Hawthornzeef in het tumbler glas.

 

Afwerking
Snijd met een dunschiller een mooie zeste van een sinaasappelschil en pers de aroma’s van de sinaasappel over de cocktail. Wrijf daarna met de schil langs de rand van het glas. Verwijder het bittere, witte deel van de schil. Snijd als finishing touch een parallellogram uit de schil en maak er een mooie krul van. Leg die met behulp van een tang in het glas.