Cocktail workshop en Absinth tasting.

Na bijna 20 jaar is Brasserie Appelmans & Absinthbar een vaste waarde geworden in de Antwerpse binnenstad.

Met zijn twee bars – de levendige Absinthbar en de rustieke Private Bar – combineert Brasserie Appelmans het beste van beide werelden. De bars brengen een boeiende drankenkaart waar smaak en kwaliteit voorop staan. Barmanager Wim Deweerdt en zijn team serveren een mooie selectie van klassieke en moderne cocktails, soms geheel nieuwe cocktails en soms klassiekers met een twist. Uiteraard kunnen ook de geestrijke absinten, smaakvolle wijnen en andere dranken niet ontbreken.

Cocktail workshop.

De workshop gaat door in onze Private Bar. We beginnen met een glaasje cava en enkele gefrituurde hapjes. Daarmee is de toon meteen gezet.

Je krijgt er uitleg over het ontstaan van de cocktail, het gebruik van materialen en het glaswerk. Zonder alcohol geen cocktail en daarom vertellen we ook iets meer over de basis spirits.
Maar ook personen die geen alcohol drinken, komen aan hun trekken: we besteden evengoed aandacht aan het maken van mocktails. Vervolgens slaan we aan het proeven: de basiscocktails worden gemaakt, met een woordje uitleg erbij, en we savoureren het resultaat.

Daarna is het tijd voor het echte werk: iedereen mag, onder begeleiding, een eigen cocktail maken. Wat meteen ook het perfecte aperitief kan zijn bij een lekker diner in ons restaurant.

  • Duur: +/- 2 uur.
  • Minimaal 10 personen.
  • Maximaal 20 personen.
  • Prijs: € 44.50 pp.

Uren in overleg naar beschikbaarheid.

Wat mag je verwachten?

Een glaasje cava met warme hapjes bij aankomst.
Uitleg over de basis spirits en het verschil ertussen.
Uitleg over wat cocktails zijn en het ontstaan ervan.
Uitleg over de materialen nodig om een goede cocktail te maken.

Onze barmanager maakt een 5-tal basis cocktails die je een voor een kan proeven.
Daarna mag je een eigen cocktail maken onder begeleiding van de barman en is er tijd om, na al die vergaarde kennis, rustig te genieten van jouw signature cocktail.

Deze workshop duurt ongeveer 2 uur.

Absinthe tasting.

Gedurende bijna een eeuw was het drinken van absint in vele Europese landen verboden, maar sinds 2005 werd absint in vele landen weer toegestaan. Absint kan je op diverse manieren drinken, maar NOOIT puur!

Tijdens deze tasting kan je absint op 3 manieren proeven: in een shot, in een cocktail en op de bohemian style. We tonen ook de Absinthe Fontein met alle uitleg.

Deze tasting wordt gegeven in de Private Bar op de tweede verdieping.
De barmanager komt je vertellen over wat absint is, waarom het zo lang verboden was en wat je er zoal mee kan doen.
Omdat absint een hoog alcoholgehalte heeft, serveren we voldoende water.

  • Duur +/- 2u.
  • Vanaf 10 personen.
  • Maximaal 20 personen.
  • Prijs: € 43.40 pp.

Uren in overleg naar beschikbaarheid.

Wat mag je verwachten?

We starten met een Absinthe Sour Shot.
Je krijgt uitleg over wat absint is en op welke manieren je absint kan serveren.
We tonen de twee manieren waarop je absint kan drinken.
We serveren iedereen 1 absint met water.
Daarna volgt uitleg over hoe je lekkere cocktails kan maken met absint.
En om in schoonheid af te ronden, krijg je nog een cocktail met absint.

Duur +/- 1u30