Waxx

Davey Verhaeghe, 32, Antwerpen
www.waxx.be

Hoe zou je je stijl omschrijven?
Een melancholie van grooves en beats. Ik wil altijd een vibe creëren waarop de mensen in een ‘muzikale trance’ komen. Mijn muziekkeuze kan gaan van disco over funk&soul tot (deep) house en techno. Persoonlijk hou ik van alle soorten muziek met een twist, met een hoek af, of met een muzikale knipoog naar het verleden. Ik wil de mensen boeien en uiteraard… doen dansen.

Wie is je favoriete artiest?
Veel te veel… San Soda, Red D, Pepe Bradock, Jimpster, Carl Craig, Theo Parrish, MCDE, Jay Paul, D’Angelo, J Dilla, José James,Flying Lotus…

Wat is je favoriete track op dit moment?
Deze nummers zitten al lang in mijn bagage: Jose James met ‘Black Magic’ en D’Angelo met ‘Lady’.

Wat is je favoriete club op dit moment?
Decadance in Gent www.decadance.be en Fuse in Brussel www.fuse.be.

Waar heb je allemaal al gedraaid?
Tijuana, Make Up Club, Decadance, Charlatan, Culture Club (Gent). Underground Café, Le Madam, Scandals Boutique (Warschau). Café d’Anvers, Absinthbar, Josephine’s, Felix Pakhuis (Antwerpen). Club Zoom (Krakow). Catacombes (Roeselare). Pasha (Sharm El Sheik). Ook sessies op Studio Brussel (Switch), Urgent, Top Radio Mix-sessions en FM Brussels.

Wat is je favoriete cocktail?
Een cocktail op basis van wodka, tonic, een vleugje gember en limoengras.

Wat is je favoriete keuken?
Van de Japanse keuken kan ik nooit genoeg krijgen.

Wat is je favoriete food?
Sushi.

Wat is jouw favoriete dinermuziek?
Dit is een mix die ik voor een sessie van The Famous Bartenders Institute in Josephine’s heb gemaakt en die perfect bij een diner past: soundcloud.com/waxx-1/fbi-famous-bartenders.

Wat is je favoriete kookmuziek?
Ik hou het graag soulful en funky met een lekkere urban vibe tijdens het koken. Deze mix van Lefto is daar perfect voor:  www.mixcloud.com/LeFtOoO/summer-of-2014-2-new-musicfrom-heliocentrics-monopoly-dorian-concept-and-many-more/.