BARS & DRINKS

Van aperitief tot digestief

Brasserie Appelmans & Absinthbar is de ideale plek om te genieten van smakelijke cocktails en andere dranken. Wim Deweerdt, onze ervaren barmanager met Antwerpse roots, zorgt voor de perfect samengestelde drankenkaart, waar u zeker altijd uw gading zal in vinden. Last van keuzestress? Geen probleem, wij hebben elke maand een handvol suggesties voor u. De bartenders zijn één voor één echte persoonlijkheden. Dit zorgt voor een geheel eigen cocktailstijl en loont absoluut de moeite om te ontdekken. Zowel in de levendige Absinthbar als in de meer intieme Private Bar voelen onze bartenders zich volledig in hun sas.

De Absinthbar

Ons huidige pand is gebouwd in de periode dat absint steeds bekender werd. De groene fee, zoals het toen genoemd werd, inspireerde vele schrijvers en kunstenaars waaronder Van Gogh, Oscar Wilde, Rimbaud, Hemingway en Marilyn Manson. De mystieke uitstraling is nog steeds terug te vinden in ons pand.
Toen Brasserie Appelmans & Absinthbar opstartte was absint nog verboden in België. Een grotere uitdaging konden we ons toen niet voorstellen. Meer dan een jaar lang verkochten wij verschillende soorten absint ‘van onder den toog’. Na het legaliseren van absint groeide onze bar uit tot een van de meest bekende cocktail- en absintbars van België. We beschikken tot op heden nog altijd over een hele mooie selectie absint die we graag op verschillende traditionele manieren serveren of verwerken in onze cocktails.

Private bar

Verborgen achter een massief houten, draaiende boekenwand bevindt zich de Private Bar. In de typische ‘speakeasy-stijl’ bar, waant u zich direct in de jaren ‘20. Tussen de talrijke houten apothekerskastjes kunt u genieten van een kwaliteitsvolle cocktail, perfect geserveerd Belgisch bier of een goed glas wijn. Deze zeer rustige en sfeervolle bar, gelegen op de tweede mezzanine, is toegankelijk op vrijdag en zaterdag. Op de andere dagen van de week is de ruimte te huur voor demonstraties, stijlvolle feestjes, private dining of cocktailworkshops.